Bottyán István

1997-ben, főiskolai hallgatóként kezdem el a turizmus-vendéglátásban dolgozni, először gyakornokként különböző négy és öt csillagos szállodákban, majd felszolgálóként rendezvényszervező cégeknél. Az azóta eltelt közel 20 év alatt sikeresen végeztem el egy főiskolát, két egyetemet és tettem doktori vizsgát turisztikai desztináció fejlesztés területen. Pályafutásom alatt volt alkalmam tartósabb ideig az USA-ban dolgozni, ahol kitartó munka árán Sarasota egyik kedvelt éttermét hoztuk létre.

Budapesten két nagy élményközpont kialakításában vettem részt, melyek közül az első ma már mindenképpen emblematikus kávéháznak számít a Fővárosban.

A Városliget Café és multifunkcionális Rendezvényközpontnak kialakítása, azaz 2011-óta vagyok ügyvezetője. Ez egy megtervezett és programozott desztináció fejlesztés eredményeként létrejövő, úgynevezett több termékes turisztikai és szabadidős központ, mely nem csak a turistáknak, de Budapest város lakosságának is számtalan aktív kikapcsolódási lehetőséget, változatos programokat és több sportolási lehetőséget kínál. Európában egyedülálló történelmi környezetben télen korcsolyapálya, nyáron csónakázótó, a köztes időszakokban pedig különböző fesztiválok helyszíne, számos különböző vendéglátóegység gyűrűjében.

A Városliget Café valamint az Egyesült Államokban tapasztaltak egyfajta kohéziójaként álmodtuk meg a Főőrség és Lovarda épületeiben megvalósult, Royal Guard márkanévvel kialakított több dimenziós desztinációs fejlesztést, mely nem pusztán kávéház, vagy kiállítás kíván lenni, hanem egy olyan komplex élményt biztosító központ, ahol a látogató átfogóan kap bepillantást a Magyar Testőrségek 260 éves történetébe és hazánk gasztronómiájába.

A Royal Guard számomra több, mint egy újabb projekt amin dolgozni kellett. Huszár hagyományőrzőként, lovas emberként egyfajta megtestesülése a hitvallásomnak, életszemléletemnek.

Személyes misszió

Olyan vállalkozás létrehozása, ahol egy lendületes és elhivatott csapatban kollégáimmal együtt teremthetünk értéket hazánk és vendégeink számára. Ahol az eddig megszerzett tudás és tapasztalat termékeny földbe, meghallgatásra kerül. Ahol lehetőség van vendégeink elvárásainak maximálisan megfelelni, sőt túlszárnyalni. Hiszek abban, hogy a Kárpát-medence gazdag kulturális és természeti örökségének tovább örökítése és bemutatása közös feladatunk.