Pék András

Született: Budapest, 1983.08.30

1998-ban Gundel Károly vendéglátóipari és idegenforgalmi szakképző iskolában kezdtem meg a tanulmányaimat.

Szerencsének köszönhető, hogy a Budai Várba kerültem gyakorlati helyre, mégpedig a méltán híres Hilton Budapest szállodába. Szerelem volt első látásra, magába szippantott a vendéglátás légköre, hangulata. Juhász István és Horváth Csaba keze alatt rengeteget tanultam a szakmáról, alázatról, lojalitásról, nagy szerepük volt abban, hogy ne csak szerelem legyen első látásra…

Már tanuló éveim alatt is azok közé tartoztam, aki inkább a konyhán dolgozott, mint inkább az iskolapadban ült. Mikor sikeresen levizsgáztam a sors úgy hozta, hogy maradhattam a Hiltonban szakácsként.

További két évet dolgoztam a szállodában, ez idő alatt ismertem meg az életem második nagy szerelmét a mostani feleségemet Veronikát, akivel azóta családot alapítottunk és két szép gyermekünk született.

A tanulási vágy hajtott és vitt előre, megtanultam, hogy minden lehetőséget meg kell ragadni, ami adódik minél több tudást magamba szívni.

2004-ben kaptam egy lehetőséget szintén a Budai Várban Pierrot Caféba, ahol majdnem 5 évet töltöttem Csóka Sándor Chef mellet, akitől rengeteget tudtam tanulni.

Mint minden fiatal szakács én is ki szerettem volna próbálni magam külföldön, kaptam is egy lehetőséget Írországban Csitári Szabolcs Chefhez, ahol hat hónapot töltöttem. Itt megismerkedtem az igazán jó minőségű alapanyagokkal sokszor a halász a tengerről hozzánk jött először. A következő mérföldkő az életemben nem más, mint az Eventrend Group egyik zászlóshajója a NewYork Kávéház.

11 évig dolgoztam Wolf András keze alatt, ami kihat az egész szakmai életemre, inspirált, motivált, tanított és egyengette a szakmai pályámat. Megtanította nekem, hogyan kell gondolkozni, tervezni, illetve irányítani egy hatalmas konyhát.

Alkalmam volt ez idő alatt a Salon konyhán dolgozni, a rendezvény konyhán, ami újabb inspirációt adott nekem rengeteget köszönhetek Kelemen Tamásnak is, aki megmutatta nekem a rendezvénykonyha fortélyait és az élet úgy hozta, hogy ezt 4 évig vezethettem is. Ny Kávéház konyhán, ahol még többet tudtam tanulni Abrudán Zsolttól, szervezésben, folyamatos fejlesztésben, nem ismerek nála precízebb embert, így ezáltal gördülékenyebben alakíthattam ki a termelő konyha vezetését.


Személyes misszió

Missziómnak tartom a hazai kistermelők, őstermelők felkutatását, úgy gondolom tévedés az, hogy itthon nincs jó alapanyag csak nehéz megtalálni, bár ebben is folyamatosan fejlődünk. Minőségi hazai alapanyagokból a mai technológiákkal elkészített jóízű ételek készítésében hiszek.

Úgy érzem visszatértem a Budai Várba, mert ez a múltam, jelenem és jövőm.