Császármorzsa öntetekkel kompóttal

Főőrség császármorzsa

Császármorzsa öntetekkel kompóttal és egy csésze kávéval

Császármorzsa a Főőrségben

A Főőrség étterem egyik különlegessége, a 100 éves recept alapján készült császármorzsa, melyben az évszázadok alatt tökéletesített technikák és a legfinomabb alapanyagok találkoznak. A mazsolás desszert a magyar gasztronómia egyik ikonikus édessége, mely minden falatával visszarepít a múltba, garantáltan édes emlékeket ébresztve.

A császármorzsa eredetére két köznépi legendát ismerünk, az egyik szerint Erzsébet magyar királyné, Sisi udvari szakácsa készítette először a császári pár számára. A másik szerint maga Ferenc József találmánya. Eredeti nevét (Kaiserschmarrn) valóban a császár után kapta, mely szó szerinti fordításban császármorzsát jelent.

Császármorzsa – bécsi változat:

Hagyományosan az eredeti recept alapján almaszósszal fogyasztják.

Császármorzsa – budapesti változat:

Csak a mellé kínált lekvárban tér el, ami ebben az esetben Nagykörei cseresznyéből készült házi lekvár.

3 900 Ft (két személyre: 6 500 Ft)

Vissza az étlaphoz
RENDEZVÉNY AJÁNLATKÉRÉS ASZTALFOGLALÁS