A Főőrség étterem egyik különlegessége, a 100 éves recept alapján készült császármorzsa, melyben az évszázadok alatt tökéletesített technikák és a legfinomabb alapanyagok találkoznak. A mazsolás desszert a magyar gasztronómia egyik ikonikus édessége, mely minden falatával visszarepít a múltba, garantáltan édes emlékeket ébresztve.
A császármorzsa eredetére két köznépi legendát ismerünk, az egyik szerint Erzsébet magyar királyné, Sisi udvari szakácsa készítette először a császári pár számára. A másik szerint maga Ferenc József találmánya. Eredeti nevét (Kaiserschmarrn) valóban a császár után kapta, mely szó szerinti fordításban császármorzsát jelent.
Hagyományosan az eredeti recept alapján almaszósszal fogyasztják.
Csak a mellé kínált lekvárban tér el, ami ebben az esetben Nagykörei cseresznyéből készült házi lekvár.
3 900 Ft (két személyre: 6 500 Ft)
Vissza az étlaphoz