Főőrség 3D mozi

Légy részese a magyarság történetének!

Az újjáépült Főőrség épületében üzemelő Royal Guard 3D Mozi ezüst vászonnal ellátott mozitermeiben csodálhatjuk meg a Magyar Történelemről szóló lélegzetelállító kisfilmet, egyfajta idealizált időutazásként.

A 14,5 perces filmben elénk tárul többek között Szent István megkeresztelése, a tatárjárás, a nándorfehérvári diadal, Mátyás királlyá koronázása, a reformkor, a múlt század eleji Budapest, de a két világháború is. A virtuális időutazás helyszínei között szerepel például a kora középkori Buda és Visegrád vára, a Székesfehérvári koronázó bazilika, Mátyás király könyvtára, a mohácsi csata, a szécsényi országgyűlés sátortábora, vagy az 56-os események Budapestje is.

Ajánljuk az élményt idegenvezetőknek is a budavári séták előtt egyfajta figyelemébresztő segédanyagként, amire aztán könnyű később hivatkozniuk.

A filmet a Covid 19 okozta korlátozások előtt az Ópusztaszer látogatóközpontban, a Kőszegi várban, a Halászbástya moziban, és a Győri Püspökségen több mint félmillió ember tekintette meg. Általános vélekedés, hogy a fiatalok érdeklődését felkelti a történelem iránt. A film megtekintése egy időben fejhallgatóval lehetséges, magyar, angol, német, francia, spanyol, olasz, orosz és kínai nyelveken. Térbeli élményvarázst az IMAX 3D mozikban használatos szemüvegek biztosítják, de bárki hozhatja magával saját 3D szemüvegét.

Nézőink véleménye filmünkről

A 3D mozi egyelőre nem látogatható. Nyitás hamarosan!