
A gulyásleves a magyar konyha egyik legismertebb és legkedveltebb étele, mely évszázadok óta hódít mind a hazai, mind a külföldi ínyencek körében. Ha szeretné a tradicionális gulyáslevest egy igazán autentikus környezetben megkóstolni, akkor látogasson el a Budai Vár szívében található Főőrség Étterem és Kávéházba!
A gulyásleves elkészítése
A Főőrség Étterem és Kávéházban a gulyásleves hagyományos recept alapján készül.A tökéletes gulyásleves titka a gondosan összeválogatott alapanyagokban rejlik.
Először a vöröshagymát sült zsíron megpirítjuk, majd lecsópaprikával és paradicsommal kiegészítve elkészítjük a pörköltalapot. Az előre felkockázott marhanyakat külön lepirítjuk, hogy a lehető legjobb ízélményt biztosítsa. Ezt követően a húst a pörköltalaphoz adjuk, majd sóval ízesítjük, őrölt köménnyel fűszerezzük és zúzott fokhagymát adunk hozzá. A húst lassan pároljuk, többször zsírjára visszapirítva, a vizet óvatosan, kis adagokban pótolva, így egy tartalmas és sűrű szaftot kapunk végeredményként.
Amikor a hús már félig megfőtt, hozzáadjuk a legjobb minőségű őrölt fűszerpaprikát, majd a kockázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, végül pedig a burgonyát is belefőzzük.
A gulyásleves tálalása is fontos: frissen főzött házi csipetkével és finomra vágott petrezselyemmel szórjuk meg. Mellé kovászolt paraszt veknit kínálunk, mely tökéletesen kiegészíti az étel gazdag ízvilágát.
A történelem és a gasztronómia találkozása
A Budai Várban található Főőrség Étterem és Kávéház nemcsak a lenyűgöző történelmi környezet miatt érdemel figyelmet – az étterem az autentikus magyar ízek kedvelőinek is kihagyhatatlan úti cél. A tradicionális ételeket modern tálalással és kifinomult ízvilággal kombináljuk, hogy vendégeink a lehető legjobb gasztronómiai élményben részesüljenek.
Látogasson el hozzánk, és élje át a gulyásleves igazi, hagyományos ízvilága nyújtotta páratlan élményt a Budai Vár egyik legkülönlegesebb éttermében!