Főőrség Rendezvénytér

rendezvényhelyszín királyi környezetben

A Budavári Palota szívében, a Hauszmann program keretében korhűen újraépített Főőrség épületében várjuk kedves Vendégeinket! Az összesen 200-nál is több fős rendezvény befogadására alkalmas épület mind belső, békebeli kávéházat idéző berendezését, mind hihetetlen panorámáját tekintve egyedi és lenyűgöző. Még különlegesebbé teszi a hangulatot az, hogy a legmodernebb technikai felszereltség mellett a dekoráció egykori hőseinknek állít emléket, így egyszerre élhetjük át a jelent és a múlt szellemiségét.

Kávéház

A Főőrség ékköve a földszinten található kávéház. Századfordulós hangulat modern köntösben tálalva, melyet visszafogott, könnyed elegancia jellemez. Impozáns teraszunk a felújított Mátyás kútra néz, ahol vendégeink a lágy háttérzene mellett a kút nyugtató csobogását is hallgathatják. A kávéház befogadóképessége 110 fő, a terasz pedig további 40 fő fogadására alkalmas. A kávéház büféasztalos fogadások, illetve felszolgált étkezések lebonyolítására egyaránt kiválóan alkalmas, bútorzata nagyrészt fix, padokkal és kávéházi thonett székes ültetési lehetőséggel. A helyiség alapvetően egy kisebb és egy nagyobb teremből áll, melyek szeparálhatóak, így a kávéház párhuzamosan 70, illetve 40 fős rendezvényeknek is otthonául szolgálhat. A terem alaphangosítással és mikrofonnal rendelkezik.

 

Férőhelyek száma: 100

 Választható elrendezés: kávéházi

Miklós terem

A Miklós terem a kávéház szerves része, viszont egyedi, tolóajtós megoldással teljesen szeparálható, így kiválóan alkalmas családi események, kisebb céges rendezvények lebonyolítására, ahol fontos szempont a kizárólagosság, vagy a diszkréció. Privát bejárat és szeparált terasz rész is megoldható, így gyakorlatilag ezt a területet kizárólag a rendezvényre meghívott vendégkör használhatja. Befogadóképessége 40 fő, a teremhez szeparálható terasz 20 fő fogadására alkalmas. A terem alaphangosítással, mikrofonnal rendelkezik.

 

Férőhelyek száma: 30

 Választható elrendezés: kávéházi

Lipót terem

A Lipót terem az emeleten található, mely alapvetően kiállítótérként üzemel, de bálteremnek sem utolsó helyiség. Ablakaiból utánozhatatlan panoráma nyílik az újjáépült Lovarda épületére, valamint a Tabánra. Hatalmas, 8m-es impozáns belmagassága végtelen térérzetet biztosít. Kiváló helyszíne lehet esküvőknek, céges eseményeknek, sajtótájékoztatóknak, évzáróknak, karácsonyi eseményeknek, születésnapoknak. A terem ültetett rendezvény esetén maximálisan 80 fő befogadására alkalmas, körasztalos elrendezéssel. Alap hangosítással és mikrofonnal rendelkezik.


 Férőhelyek száma: 80

 Választható elrendezés: hagyományos fogadás, széksoros, konferencia, U alak

Kávéház

100 fő befogadására alkalmas, századfordulós kávéház hangulatú tér. Az asztalok többsége nem mozdítható. Bárpulttal és saját konyhával rendelkezik. A kávéház leválasztható részét képezi a Miklós terem. Továbbá hozzátartozik a Mátyás kútra néző 40 fős terasz is.


 Férőhelyek száma: 100

 Választható elrendezés: kávéházi

Miklós terem

A kávéházzal összenyitható, vagy arról leválasztható terem saját terasszal rendelkezik és 30-40 fő befogadására képes. Privát rendezvények és üzleti megbeszélések lebonyolítására ajánljuk elsősorban.


 Férőhelyek száma: 40

 Választható elrendezés: kávéházi

Lipót terem

80 fő vendégül látására alkalmas, klasszikus bálterem, kilátással a Tabánra. Egyedileg szabályozható hangulatvilágítással, kivetítővel, konferencia- és színpadtechnikával rendelkező, hatalmas, világos tér.


 Férőhelyek száma: 80

 Választható elrendezés: hagyományos fogadás, széksoros, konferencia, U alak

Ajánlatkérés